Fysiotherapie, detail wervelkolom bekken, Fysio Statenkwartier, Stadhouderslaan Den Haag, Foto door Sandra Stokmans Fotografie

Vergoedingen Fysiotherapie

Niet-chronische aandoeningen

Kijkt in je polis voor het aantal behandelingen, wat uit de aanvullende verzekering wordt vergoed. Dit aantal verschilt per verzekeringsmaatschappij en per aanvullende verzekering.

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen fysiotherapie voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Als je dus niet aanvullend verzekerd bent moet je de eerste 20 zelf betalen. 

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Sinds 1 januari 2006 is het niet meer noodzakelijk om een verwijzing van een (huis-)arts te halen voor een fysiotherapeutische behandeling. Je kunt dus rechtstreeks met je klachten naar een van de fysiotherapeuten.

De fysiotherapeut bekijkt tijdens een eerste consult of u behandeld kunt worden of dat het noodzakelijk is om toch eerst door een arts gezien te worden.

Bij chronische aandoeningen is wel een verwijzing nodig.